Dünyaya Barış Mesajı Verdiler

Kağıthaneli çocuklar "Aylan Kurdi" için haykırdı; 'Çocuklar Ölmesin, Resim de Çizebilsinler' mesajını dünyaya ilettiler. Bodrum’da mültecileri taşıyan botların batması sonucu boğularak  hayatlarını kaybeden çocukların hikayelerinden etkilenen Kağıthaneli çocuklar çizdikleri resimlerle dünyaya barış mesajı verdi.

Yaz dönemi boyunca Kağıthane Belediyesi Yaşam Beceri Atölyeleri’nde teknoloji, sanat, sağlık, el becerileri gibi alanlarda eğitimler alan çocuklar, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da mültecileri taşıyan botların batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi’den etkilenerek barış temalı resimler çizdiler.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ta çocukların yapmış olduğu resim sergisini gezerek resimler hakkında çocuklardan bilgi aldı. Çocukların ağzından resimlerin öyküsünü dinleyen Başkan Fazlı Kılıç yaptıkları barış temalı resimlerle dünyaya barış mesajları veren minik çocukları tebrik etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “ Bugünlerde birçok üzüntülü ve acılı olaylara şahit oluyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde. Özellikle mülteci sorunu, göç etmek zorunda olan ailelerin çocuklarının dramlarını yaşıyoruz. En son da Aylan’ın dramını yaşadık.

Son derece üzüntü verici bir hadise. Türkiye mültecilere en çok yardım eden ülkelerin başında geliyor. Dünyanın artık bu drama seyirci kalmaması gerekli’’ dedi.

Başkan Kılıç ‘’ Çocuklarımızda bu durumdan etkilenerek dünyada savaş olmasın ve barış olsun ve çocuklar resim yapabilsinler temalı bir çalışmanın içerisindeler. Bugün burada her bir çocuğumuz kendi duygu ve düşüncelerini resme yansıttılar. Çocuklarımızı tebrik ediyorum ve çocuklarımızın bu sesine tüm dünya liderlerinin kulak vermelerini umut ediyorum. Başka başka seslere başka başka görüntülere kulak vermesinler çocukların bu tertemiz bu çok özgün duygularına ve düşüncelerine kulak vermelerini istiyoruz ”  diye konuştu.

“Dünya’da Barış Olsun İstiyorum”

Çocuklara ve insanlara karşı şiddeti eleştiren resim çizdiğini belirten minik Rümeysa Erdinç, “ Dünyadaki bazı yerlerde çocuklara ve insanlara karşı bir şiddet var. Bunları önlemek için onlar buraya taşınıyor. Türkiye’ye geliyorlar. Bende onların buraya geldiğini ve bizim onları koruduğumuzu anlatan bir resim yaptım. Dünya barış dolsun istedim. Dünyanın üzerindeki çocukları çizdim” şeklinde konuştu.

“Dünya’nın Bir Tarafındaki Çocuklar Oyunlar Oynarken, Diğer Bir Tarafında Çocukların Ölmesini İstemiyorum”

Dünyada her zaman ve her yerde barışın olmasını istediğini ve bu nedenle resimler çizdiğini belirten Eren Durmuş Oruç; “Bu resmi yaparken savaşta olan çocukları düşündüm. Barış olmasını istiyorum. Dünyanın bir tarafındaki çocuklar parkta oynarken diğer bir tarafındaki çocukların savaşlarda ölmesini istemiyorum. Buraya bir dünya çizdim ve onun içine barış işareti çizdim. Dünyada barış olmasını istiyorum” diye konuştu.

 

Galeri

 

Paylaşın:

 
 

©2014 Tüm Hakları Saklıdır.
Beceri Merkezi Kağıthane Belediyesi’nin bir hizmetidir.