Mutfağa Girelim

AMACI: Gençlerin, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi noktasında bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Gıda güvenliği ve hijyen kurallarının öğrencilerce dikkate alınmasına katkı sağlamaktadır. Öğrencilerin mutfak becerileri ve yemek kültürü konularında eğitim almalarının yanı sıra gıdaların kimyasal yapılarını da öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

 Türk mutfağının tanınması sağlanmaktadır.

KAZANIMLARI:

  • Sağlıklı ve dengeli beslenmenin kurallarını bilir.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edinir.  
  • Kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi fark eder ve Türk mutfağını tanır.
  • Uluslararası mutfak kültürünü tanır.
  • Mutfakta bir ürün oluşturmada hijyen kurallarına uyar.
  • Mutfakta gerekli güvenlik önemlerini alır.
  • Mutfakta kullanılan araç gereçlerin işlevlerini bilir. 
  • Gıdaların hijyenik şartlarda uzun süre saklanması için gerekli teknikleri uygular.
  • Tarifi verilen bir yemeği hazırlar.
  • Yapılışını öğrendiği yemekleri ve özgün yemekleri yapar.
  • Hazırladığı ya da hazır olan yiyecekleri uygun şekilde servis eder.
  • Yenilenebilir tüm maddelerin hijyenik olarak ve azami damak ve estetiği amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirir.
  • Sofra adabını bilerek uygular.
  • Yemek masasını yemeğin özelliğine uygun teknikleri kullanarak hazırlar.
  • Mönü planlamayı ve geliştirmeyi bilerek uygun mönü çeşidini hazırlar.
  • İsraf yapmamanın önemini fark eder, israf etmemek için çaba sarf eder.
  • Mutfak terminolojisini bilerek kullanır.
  • Mutfakta zamanı etkili ve verimli kullanır.

ÖĞRENCİ SEVİYESİ: 7, 9, 10, 11.sınıflar

YÖNTEM VE TEKNİKLER:

  • Sunu, soru-cevap, tartışma
  • İşbirlikli öğrenme, probleme dayalı öğrenme

ÖLÇME DEĞERLENDİRME METODU:

  • Açık Uçlu Değerlendirme Sorusu
  • Açık Uçlu Yansıtma Sorusu
  • Kontrol Listesi
  • Dereceli Puanlama Anahtarı (Rubrik)

Paylaşın:

 
 

©2014 Tüm Hakları Saklıdır.
Beceri Merkezi Kağıthane Belediyesi’nin bir hizmetidir.