Bu Yaz Eğlenerek Öğrenecekler

Çocukların okuldan arta kalan zamanlarını daha verimli geçirmeleri için hizmete açılan Yaşam Beceri Atölyeleri ve Spor Okullarına yaz dönemi kayıtları başladı.  Kağıthane’de bugüne kadar binlerce çocuğun eğitimine ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayan atölye ve okullarda çocukları bu yaz birbirinden renkli ve öğretici aktiviteler bekliyor.

Birçok branşta tamamen ücretsiz eğitimlerin verildiği Yaşam Beceri Atölyeleri ve Spor Okullarında çocuklar hem yeteneklerini keşfediyor hem de becerilerini geliştiriyor.

Çocuklara ev ve okullarından sonra üçüncü güvenli alanlar oluşturma hedefiyle Yaşam Beceri Atölyeleri ve Spor Okullarını faaliyete açtıklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ‘’ Önümüzde koca bir yaz tatili var. Çocuklarımız yaz tatillerinde zamanlarını boşa geçirmesinler. Hem eğlenip hem de çok şey öğrenebilecekleri kültürel, sanatsal ve sportif alanlar oluşturduk. Buralarda almış oldukları eğitimler sonrası hem daha donanımlı, özgüveni yüksek bireyler haline geliyor hem de yeni arkadaşlıklar edinerek sosyalleşiyorlar’’ dedi.

Kağıthane’nin; Ortabayır, Talatpaşa ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde bulunan ve Türkiye’de örnek bir proje olarak lanse edilen Yaşam Beceri Atölyelerinde akıl oyunları ve düşünme stratejileri, görsel sanatlar, eğitici drama, robot tasarım ve programlama, mutfak, ahşap maket yapımı, ilkyardım ve Kuran-ı Kerim dersleri veriliyor. Kağıthane Belediyesi, yakın gelecekte 4 ayrı mahallede daha bu atölyelerden açacak.

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra spora da büyük yatırımlar yapan Kağıthane Belediyesi’nin bu alandaki majör projelerinden olan Spor Okulları ilçede adeta şampiyonlar yetiştiriyor. Yaz ve kış döneminde aralıksız spor eğitimlerinin verildiği Spor Okullarında çocuklar masa tenisi, tekvando, badminton, basketbol, jimnastik, okçuluk, hentbol, karate, futbol, güreş, buz pateni, voleybol, atletizm, satranç, futsal ve yüzme gibi birçok branşta ücretsiz eğitimler alıyor. Spor Okullarında ayrıca engellilere de alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimler verilmekte. 

Belediye yetkililerinden yapılan açıklamaya göre Yaz Spor Okullarına kaydolmak isteyen 4-16 yaş arası çocukların başvurularını Yahya Kemal Spor Kompleksi’ndeki (0212 294 32 32) ilgili birimlere yapabileceği belirtildi. Yaşam Beceri Atölyelerindeki eğitimlere katılmak isteyen 7-18 yaş arası çocuklarsa başvurularını Ortabayır (0212 325 17 02), Talatpaşa (0212 220 27 21) ve Mehmet Akif Ersoy (0212 320 39 17) Mahallelerinde bulunan Yaşam Beceri Atölyelerine yapabilecekler. 

 

Paylaşın:

 
 

©2014 Tüm Hakları Saklıdır.
Beceri Merkezi Kağıthane Belediyesi’nin bir hizmetidir.