Çamuru Hayal Güçleriyle Sanata Dönüştürüyorlar

Kağıthane Belediyesi’nin ilçede yaşayan çocukların sosyal yaşamlarını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Yaşam Beceri Atölyeleri, çocuklara bir çok farklı branşta ücretsiz eğitim vermeye devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yaşam Beceri Atölyesi'nde yeni açılan Seramik Sınıfı ile birlikte, daha önce duydukları ama çok fazla bilgi sahibi olmadıkları yeni bir sanat dalıyla tanışan çocuklar, birbirinden farklı 3 boyutlu çalışmalar yapıyor.

Kökeni M.Ö 3000 yıllarına kadar dayanan seramik sanatıyla el becerilerini geliştirme fırsatı bulan çocuklar hayal güçlerini de fazlasıyla kullanarak yaratıcılıklarını arttırma şansı yakalıyor. Bir ay kadar önce çocuklara seramik dersi vermeye başladıklarını belirten resim öğretmeni Zeynel Arslan; ‘’İlk söylediğimizde ve nasıl yapıldığını gösterdiğimizde açıkçası çocuklar, çamur ile yapılan bir sanat olmasından dolayı temkinli yaklaştılar. Derslere başladıktan ve işin inceliklerini yavaş yavaş öğrendikten sonra hepsi artık severek derslere katılıyor. Aslında bir anlamda çamurla oynamanın ve uğraşmanın ne kadar eğlenceli olduğunu da gördüler.’’ dedi.

‘’Çocukların hem el becerileri hem hayal güçleri artıyor.’’

Seramik sanatının çocuklarının el becerilerine ve kabiliyetlerine önemli katkılar sağladığının altını çizen Arslan, seramik ile tanışan çocukların ilerleyen yıllarda heykel gibi farklı alanlara da yönlendirilebileceğini belirtti.

‘’Bütün arkadaşlarıma buraya kaydolup derslere katılmalarını tavsiye ediyorum.’’

Seramik sınıfında ders alan öğrencilerden biri olan 14 yaşındaki Seyit Esen ise; ‘’Burada ilk seramik dersleri başladığından beri bu derslere katılıyorum. Daha önceden de güzel sanatlar lisesine gitmeyi arzu ediyordum. Burada seramik dersi almaya başladıktan sonra işin uygulama kısmını da görünce bu kararımın ne kadar doğru olacağını anladım. Okuldan kalan vaktimde buraya gelip çalışmalar yapıyorum. Okuldaki arkadaşlarıma da burada öğrendiklerimden bahsedip gelmelerini tavsiye ediyorum. İlerde de resim okuyup karikatürist olmak istiyorum.‘’ dedi.

 

 

Paylaşın:

 
 

©2014 Tüm Hakları Saklıdır.
Beceri Merkezi Kağıthane Belediyesi’nin bir hizmetidir.